Клуб Брюж победи ПАОК с 2:0 като гост на Тумба

...
 Клуб Брюж победи ПАОК с 2:0 като гост на Тумба
Коментари Харесай

ПАОК и Десподов не успяха срещу Брюж

 Клуб Брюж победи ПАОК с 2:0 като посетител на " Тумба " в мач-реванш от 1/4-финалите в Лигата на конференциите. И двата гола за гостите реализира Феран Жутгла и по този начин след триумфа с 1:0 в Белгия  " синьо-черните "  продължиха към полуфиналите, където ще срещнат Фиорентина, който победи Виктория (Пилзен) с 2:0 след продължения.

Българският национал Кирил Десподов бе титуляр за гръцкия отбор, като против него бе свирена дузпа в 60-ата минута, само че след това бе анулирана поради засада.

В третата минута Брандон Томас напредна по крилото и пусна изострен пас в наказателното поле, където бе Кирил Десподов. Българският нападател не съумя да отиграе по най-хубавия метод, а по-късно бе вдигнат и флагът за засада.

В идващите минути гърците пробваха да приложат домашен напън, само че не успяваха да затруднят вратаря на гостите Нордин Джакерс.

Брюж поведе в резултата в 33-ата минута, когато Кириани Сабе откри по страховит метод Феран Жутгла, а някогашният футболист на Барселона преодоля излезлия напред Доминик Котарски.

В последната минута на постоянното време попадение на Феран Жутгла не бе зачетено поради засада, само че след триминутен обзор от ВАР съдиите попадението бе прието. Котарски съумя да избие удара на Скораш, само че при добавката каталунецът бе прецизен от придвижване за 0:2.

Втората част стартира по-добре за Брюж. Антонио Муса напредна по фланга в 57-ата минута и насочи диагонален изстрел, само че топката мина около вратата на Котарски.

В 60-ата минута Десподов бе съборен от Едер Баланта в наказателното поле, само че след намесата на ВАР не бе свирена дузпа поради засада.

Осем минути по-късно Десподов стреля с глава, само че не задоволително мощно и стражът на Брюж елементарно се оправи. В 71-ата минута капитанът на националния ни тим бе сменен от Йоанис Константелиас.

 До края на мача белгийците повече разиграваха топката и не позволиха домакините да застрашат вратата защитавана от Нордин Джакерс.
 Брюж - ПАОК 1:0 в мач от Лига на конференциите
Брюж взе минимална преднина против ПАОК

Десподов се появи в игра през второто полувреме
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР